Student Webmail   |   Noticeboard   |   E Secretary   |   E Library   |   Webmail
Skype Me™!
 
Γιατί να Eπιλέξω MKC City College

Σπουδές στην Κύπρο: πλεονεκτήματα

 

Η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος της ΕΕ την 1η Μαΐου 2004. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται σημαντικά οφέλη, καθώς αναμένεται να ενισχύσει την επικοινωνία με άλλα κράτη μέλη και να διευρύνει τις προοπτικές της Κύπρου, δημιουργώντας νέες αγορές για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τα πρόσωπα. Η γεωγραφική θέση της Κύπρου θα συσφίξει τις σχέσεις της Ευρώπης με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

«Η γεωγραφική θέση της Κύπρου, οι βαθιοί δεσμοί οι οποίοι, για δυο χιλιάδες χρόνια, τοποθετούν το νησί στην ίδια την πηγή της ευρωπαϊκής κουλτούρας και του πολιτισμού, η έντονη ευρωπαϊκή επίδραση που είναι εμφανής στις αξίες που έχει ο λαός της Κύπρου και στην πολιτιστική, πολιτική και κοινωνική ζωή των πολιτών της, ο πλούτος των ποικίλων επαφών της με την Κοινότητα, όλα αυτά δίχως άλλο προσδίδουν στην Κύπρο, την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και χαρακτήρα και επιβεβαιώνουν τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.»
(Από τη γνωμοδότηση της ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αίτηση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.)

Στο M.K.C. City College Larnaca έχουμε απόλυτη πεποίθηση στον ενισχυμένο ρόλο της Κύπρου στην καρδιά των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και στις δυνατότητες επέκτασης ως προς την αγορά των υπηρεσιών, στις οποίες ειδικευόμαστε.  
Η Κύπρος παρέχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της ασφάλειας και του χαμηλού δείκτη εγκληματικότητας, συγκριτικά με όσα ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.   
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Κύπρου είναι οι συνθήκες που δημιουργούν την αίσθηση ενός οικογενειακού περιβάλλοντος με έμφαση στην παιδεία και την πρόοδο, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ασφαλή τόπο διαμονής για τις γυναίκες.

Έτσι και το Κολέγιό μας είναι μία μεγάλη οικογένεια αφοσιωμένη στις ίδιες αρχές. Αυτό ακριβώς το οικογενειακό περιβάλλον κάνει τους σπουδαστές να νιώθουν πιο άνετα και να προσαρμόζονται στη νέα τους ζωή εδώ.
Η Κύπρος συνδυάζει υψηλό βιοτικό επίπεδο και χαμηλό κόστος διαβίωσης. Το κατά κεφαλήν εισόδημα (κατά κεφαλήν ΑΕγχΠ) είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.    
Στην Κύπρο, αρμόδιο για την ανώτερη εκπαίδευση είναι το υπουργείο παιδείας και πολιτισμού (τομέας ανώτερης και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης).
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ιδρύθηκαν κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες και είναι υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου.

Στο M.K.C. City College Larnaca προσφέρουμε προγράμματα σε ποικίλα επιστημονικά πεδία, σε επίπεδο προπτυχιακού διπλώματος. Βασικός στόχος μας είναι η σωστή προετοιμασία των σπουδαστών για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία.  
Οι ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στους πολίτες της ως προς τις συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης και εργασίας στα κράτη μέλη συμβάλλουν σημαντικά στην κατανόηση της διαπολιτσμικότητας, την προσωπική ανάπτυξη και στην πλήρη αξιοποίηση της δυναμικής της ΕΕ στο οικονομικό πεδίο.

Χάρη στις τροποποιήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας οι τίτλοι σπουδών που αποκτώνται σε ένα κράτος μέλος αναγνωρίζονται σε άλλα κράτη μέλη, συνεπώς οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας σε όλη την επικράτεια της ΕΕ. Έτσι, δεν υπάρχουν παγίδες στο να αλλάζει κανείς δουλειά ή χώρα εργασίας. Τα εφόδια που θα αποκτήσετε στο M.K.C. City College Larnaca θα σας βοηθήσουν να διευρύνετε τις δυνατότητές σας, όχι μόνο στις χώρες της Ευρώπης αλλά σε κάθε αγγλόφωνο περιβάλλον, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το M.K.C. City College Larnaca, με έδρα ευρωπαϊκή χώρα με χαμηλό κόστος διαβίωσης και ακόμα χαμηλότερο δείκτη εγκληματικότητας προσφέρει στους σπουδαστές, πέρα από την κατάρτιση, την ευκαιρία να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους χωρίς να ξοδεύουν πολλά χρήματα. 

Έξοδα διαμονής και διαβίωσης στην Κύπρο

Το M.K.C.City College Larnaca βοηθά τους ξένους σπουδαστές να βρουν το κατάλληλο γι’ αυτούς κατάλυμα κοντά στο Κολέγιο. Είναι εξαιρετικά οικονομική επιλογή να μοιράζονται οι σπουδαστές ένα επιπλωμένο διαμέρισμα ή σπίτι (με κουζίνα, μπάνιο, καθιστικό και ξεχωριστά υπνοδωμάτια).

Στη συνέχεια παρουσιάζουμε ενδεικτικά τα ατομικά έξοδα για ένα επιπλωμένο διαμέρισμα που μοιράζονται 3-4 σπουδαστές:

Ενοίκιο τουλάχιστον 150 ευρώ                                                
Ηλεκτρικό 25 ευρώ                                                           
Τηλέφωνο 15 ευρώ (αστικές κλήσεις)                                         
Διατροφή 120 ευρώ                                                           
Βιβλία και χαρτικά 40 ευρώ                                                  
Διάφορα 100 ευρώ (εξωσχολικές δραστηριότητες, κτλ.)                                          
Σύνολο τουλάχιστον 450 ευρώ μηνιαίως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το ποσό των εξόδων εξαρτάται από τον τρόπο ζωής του κάθε σπουδαστή και επομένως προσαρμόζεται κατά περίπτωση.

    twitter         facebook
MKC City College Larnaca PO Box 40830, Larnaka 6308, CYPRUS
Email: info@citycollege.ac.cy
Tel.: (00357) 24818571