Student Webmail   |   Noticeboard   |   E Secretary   |   E Library   |   Webmail
Skype Me™!
 
Πως να Κάνετε Αίτηση

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γιατί να επιλέξω την Κύπρο για σπουδές;

Τι είδους υποστήριξη μπορώ να περιμένω από το Κολέγιο;

Μπορώ να εργάζομαι παράλληλα με τις σπουδές μου;

Ποιο το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών;

Μπορώ να παρακολουθήσω αποκλειστικά πρόγραμμα αγγλικής γλώσσας;

Μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου εκτός Ευρώπης όταν ολοκληρώσω το πρόγραμμα του M.K.C. City College Larnaca;

Μπορώ να μείνω και να εργαστώ στην Κύπρο μετά το τέλος των σπουδών μου;

Υπάρχει όριο ηλικίας;

Ποιες οι ημερομηνίες έναρξης μαθημάτων στα εξάμηνα;

Ποια τα προαπαιτούμενα για να γίνω δεκτός στο Κολέγιο;

Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;

Ποια τα έξοδα διαβίωσης κατά την παραμονή μου στην Κύπρο;

Τι πρόκειται να συμβεί εάν απορριφθεί η αίτησή μου για χορήγηση visa;

Τι ενέργειες πρέπει να κάνω πριν αναχωρήσω για την Κύπρο; (εισιτήρια κτλ.)

Τι έγγραφα χρειάζομαι κατά την άφιξή μου στην Κύπρο;

Ποιοι οι τίτλοι σπουδών που απονέμει το Κολέγιο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος;

Ε: Γιατί να επιλέξω την Κύπρο για σπουδές;
Η Κύπρος είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη. Επιλέγοντας το M.K.C.City College Larnaca θα έχετε την ευκαιρία να σπουδάσετε σε περιβάλλον με έντονη τουριστική δραστηριότητα και να κατανοήσετε για ποιους λόγους η Κύπρος είναι τόσο δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Μην ξεχνάτε επίσης ότι θα σπουδάζετε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος της ΕΕ το Μάιο του 2004. Στην Κύπρο το κόστος σπουδών και διαβίωσης είναι χαμηλότερο από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η φοίτηση στο M.K.C.City College Larnaca είναι διετής και έχετε τη δυνατότητα να συνεχίσετε τις σπουδές σας εκτός Ευρώπης σε πρόγραμμα ανώτατου τίτλου σπουδών Degree (2ο ή 3ο χρόνο). Έτσι, εξοικονομείτε χρήματα σε δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης. Στο Κολέγιό μας, αλλά και στην Κύπρο γενικότερα, η χρήση της αγγλικής γλώσσας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα για τους σπουδαστές, καθώς χρησιμοποιούν και εξασκούνται στα αγγλικά σε καθημερινή βάση. Οι ξένοι σπουδαστές δεν θα αντιμετωπίσουν καμία δυσκολία στις μετακινήσεις τους, αφού η σήμανση των δρόμων και άλλες πινακίδες είναι και στην αγγλική γλώσσα.

Ε: Τι είδους υποστήριξη μπορώ να περιμένω από το Κολέγιο;
Το Κολέγιο παρέχει βοήθεια και υποστήριξη σε όλους τους σπουδαστές, στο πλαίσιο των σπουδών τους αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Παραλαμβάνουμε όλους τους σπουδαστές μας από το αεροδρόμιο και τους βοηθούμε να βρουν το κατάλληλο κατάλυμα, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τους παρέχουμε επίσης υποστήριξη σε σχέση με όλες τις διατυπώσεις, ειδικά όσον αφορά στις διαδικασίες για χορήγηση μόνιμης φοιτητικής visa. Εάν οποιοσδήποτε σπουδαστής χρειαστεί υποστήριξη αναφορικά με τις σπουδές του ή και σε προσωπικό επίπεδο, στο Κολέγιό μας θα βρίσκει πάντοτε κάποιο άτομο, πρόθυμο να βοηθήσει.

Ε: Μπορώ να εργάζομαι παράλληλα με τις σπουδές μου;
Για τους σπουδαστές του προγράμματος Διοίκησης ξενοδοχείων προβλέπεται αμειβόμενη εργασία μετά το 1ο έτος σπουδών, κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, από τον Ιούνιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου (4 μήνες).

Ε: Ποιο το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών;
Το Προπαρασκευαστικό πρόγραμμα δίνει έμφαση στην αγγλική γλώσσα: προφορικός και γραπτός λόγος, σύνταξη και κατανόηση κειμένων. Υπάρχουν και άλλα μαθήματα όπως λογιστική, οικονομικά, κτλ., τα οποία μπορείτε να επιλέξετε πριν ξεκινήσετε τις ακαδημαϊκές σπουδές σας.
Το πρόγραμμα Διοίκησης ξενοδοχείων καλύπτει ευρύ φάσμα μαθημάτων του κλάδου επιχειρήσεων φιλοξενίας και τουρισμού, καθώς και κάποια μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων και ξένη γλώσσα.

Ε: Μπορώ να παρακολουθήσω αποκλειστικά πρόγραμμα αγγλικής γλώσσας;
Ναι. Για όσους εισάγονται στα προγράμματα του Φεβρουαρίου και του Οκτωβρίου υπάρχει το Προπαρασκευαστικό πρόγραμμα, το οποίο δίνει έμφαση στην αγγλική γλώσσα και στο οποίο μπορείτε να φοιτήσετε πριν ξεκινήσετε τις βασικές σπουδές σας. Για τον Ιούλιο, έχουμε ετοιμάσει ειδικό Εντατικό τμήμα αγγλικής γλώσσας, διάρκειας 2 μηνών.

Ε: Μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου εκτός Ευρώπης όταν ολοκληρώσω το πρόγραμμα του M.K.C. City College Larnaca;
Ναι. Αφού ολοκληρώσετε με επιτυχία το διετές πρόγραμμα σπουδών, το Κολέγιό μας θα σας βοηθήσει να αποστείλετε αιτήσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα εκτός Ευρώπης της επιλογής σας.

Ε: Μπορώ να μείνω και να εργαστώ στην Κύπρο μετά το τέλος των σπουδών μου;
Ναι, μπορείτε να μείνετε και να εργαστείτε στην Κύπρο. Πρέπει πρώτα να προσληφθείτε και στη συνέχεια ο εργοδότης σας θα υποβάλει αίτηση για λογαριασμό σας, ώστε να μετατραπεί η φοιτητική visa σε visa εργασίας. Το Κολέγιο μπορεί να σας βοηθήσει και στην αναζήτηση εργασίας.

Ε: Υπάρχει όριο ηλικίας;
Όχι, δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τους σπουδαστές μας.

Ε: Ποιες οι ημερομηνίες έναρξης μαθημάτων στα εξάμηνα;
Τα εξάμηνα ξεκινούν τον Οκτώβριο και το Φεβρουάριο.
Αυτό, ως προς τα βασικά προγράμματα για Diploma και Πιστοποιητικό σπουδών, καθώς και για το Προπαρασκευαστικό πρόγραμμα. Τον Ιούλιο προβλέπεται δίμηνο Εντατικό πρόγραμμα αγγλικής γλώσσας.

Ε: Ποια τα προαπαιτούμενα για να γίνω δεκτός στο Κολέγιο;
Πριν υποβάλετε αίτηση στο Κολέγιό μας, πρέπει απαραιτήτως να έχετε ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (απολυτήριο). Δεν απαιτούνται TOEFL ή IELTS.

Ε: Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;
Πρέπει να αποστείλετε τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Βεβαιώσεις και πιστοποιητικά βαθμολογίας και εξετάσεων με πιστοποιημένη μετάφραση αυτών, δεόντως θεωρημένα από συμβολαιογράφο,
  • φωτοαντίγραφο διαβατηρίου,
  • επιστολή από την τράπεζα, στην οποία θα βεβαιώνεται ότι οι γονείς σας ή τυχόν άλλος χρηματοδότης είναι σε θέση να σας υποστηρίξει οικονομικά καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών σας,
  • πιστοποιητικό λευκού ποινικού μητρώου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες εισαγωγής δείτε το φυλλάδιο Δίδακτρα και Διαδικασίες.

Ε: Ποια τα έξοδα διαβίωσης κατά την παραμονή μου στην Κύπρο;
Το M.K.C.City College Larnaca συμβουλεύει τους ξένους σπουδαστές να βρουν το κατάλληλο για αυτούς κατάλυμα, όχι μακριά από το Κολέγιο.
Στη συνέχεια παρουσιάζουμε ενδεικτικά τα ατομικά έξοδα για ένα επιπλωμένο διαμέρισμα που μοιράζονται 3-4 φοιτητές (με κουζίνα, μπάνιο, καθιστικό και υπνοδωμάτια).
Ενοίκιο τουλάχιστον 150 ευρώ, ηλεκτρικό 25 ευρώ, τηλέφωνο 15 ευρώ (αστικές κλήσεις), διατροφή 120 ευρώ, βιβλία και χαρτικά 40 ευρώ, διάφορα 100 ευρώ (εξωσχολικές δραστηριότητες, κτλ.), σύνολο τουλάχιστον 450 ευρώ μηνιαίως.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
*Το ποσό των εξόδων εξαρτάται από τον τρόπο ζωής του κάθε σπουδαστή και επομένως προσαρμόζεται κατά περίπτωση.

Ε: Τι πρόκειται να συμβεί εάν απορριφθεί η αίτησή μου για χορήγηση visa;
Εάν απορριφθεί η αίτησή σας για χορήγηση visa από τις Αρχές το Κολέγιο θα σας επιστρέψει τα δίδακτρα, πλην του ποσού που αντιστοιχεί στα έξοδα της αίτησης εισαγωγής σας (δεν επιστρέφονται).

Ε: Τι ενέργειες πρέπει να κάνω πριν αναχωρήσω για την Κύπρο; (εισιτήρια κτλ.)
Πρέπει να προμηθευτείτε εισιτήριο με ανοιχτή επιστροφή. Τα λεπτομερή στοιχεία της πτήσης σας (αεροπορική εταιρεία, στοιχεία αναχώρησης/άφιξης, κτλ.) πρέπει να αποσταλούν στο Κολέγιο πριν αναχωρήσετε για την Κύπρο.

Ε: Τι έγγραφα χρειάζομαι κατά την άφιξή μου στην Κύπρο;
Φθάνοντας στη Λάρνακα θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας τα ακόλουθα: διαβατήριο με ελάχιστη αποδεκτή ισχύ 1 έτος, εισιτήριο με ανοιχτή επιστροφή, βεβαίωση αποδοχής του σπουδαστή, αντίγραφο της προσωρινής φοιτητικής visa ή θεώρηση στο διαβατήριό σας, αποδείξεις πληρωμής διδάκτρων στο κολέγιο, αποδείξεις πληρωμής της τράπεζάς σας ή της Western Union, τουλάχιστον 1.600 ευρώ σε μετρητά.

Ε: Ποιοι οι τίτλοι σπουδών που απονέμει το Κολέγιο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος;
Diploma ή Πιστοποιητικό σπουδών από το M.K.C.City College Larnaca. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών σας στο Κολέγιο θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε παράλληλες σπουδές ή να συμμετάσχετε σε εξωτερικές εξετάσεις. Έτσι, φεύγοντας από την Κύπρο θα μπορείτε να έχετε περισσότερους τίτλους σπουδών.

    twitter         facebook
MKC City College Larnaca PO Box 40830, Larnaka 6308, CYPRUS
Email: info@citycollege.ac.cy
Tel.: (00357) 24818571